top of page

AANGEBODEN DIENSTEN

Alle Diensten

De dierenartsen van VET4YOU doen hun uiterste best om uw huisdier de beste medische zorg te bieden. 

Snelle toegang

Bent u op zoek naar een specifieke dienst? 

Doorverwijzingen

Spoedgevallen

Algemene Geneeskunde

Algemene Geneeskunde

 • Preventieve geneeskunde: Vaccinatie en jaarlijkse controle.

 • Interne geneeskunde: Preventie, opsporen en opvolging van diverse aandoeningen (nieren, ademhaling, hart, maagdarmstelsel,...) aan de hand van bijkomend onderzoek (bloedanalyse en medische beeldvorming).

Chirurgie
 

Standaard operatieve ingrepen zoals sterilisaties en castraties worden door al onze dierenartsen uitgevoerd.

 

Andere ingrepen zoals ter hoogte van het maagdarmstelsel (verwijderen van vreemde voorwerpen, bioptnames, verwijderen van tumoren), het voortplantingsstelsel (keizersnede, infectie van de baarmoeder), het urinair stelsel (verwijderen van blaasstenen) en ook oncologische ingrepen (verwijderen van een massa, amputaties) worden door al onze dierenartsen uitgevoerd. Afhankelijk van het type ingreep, is het mogelijk dat wij voor meer complexe operaties beroep doen op dierenartsen Sophie Pattyn of Calogera Lavia.
Indien uw dier geopereerd moet worden, zal u op de hoogte gebracht worden van het chirurgisch protocol en van de dierenarts die de ingreep zal uitvoeren.

 

Voor ingrepen onder algemene anesthesie beschikt de praktijk over gasanesthesie en volledige monitoring (zuurstofsaturatie, hartfrequentie, ademhaling, temperatuur). Indien de ingreep geen volledige anesthesie vereist,kan er gebruik gemaakt worden van een sedatie.

 

Net als in de humane geneeskunde is er geen nulrisico tijdens een anesthesie. De dierenarts zal u daarom tijdens de consultatie de belangrijke aandachtspunten meedelen zodat uw dier zo veilig mogelijk onder anesthesie kan gebracht worden (aantal uren nuchter, procedure bij het wakker worden, medicatie na de operatie, enzovoort). Dankzij haar ervaring in de sector, kunnen wij steeds rekenen op dierenarts Marie Deflandre voor het veilig onder anesthesie brengen van erg zieke dieren of oudere dieren.

Chirurgie

Orthopedie

 

Orthopedische aandoeningen kunnen ook bij onze huisdieren voorkomen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een patellaluxatie, een gescheurde kruisband in de knie, een botbreuk of heupdysplasie.

Vaak is het noodzakelijk dat wij uw dier een eerste keer op consultatie zien, vooraleer wij een afspraak of een chirurgie inplannen met de specialist. Indien u echter met een specifieke diagnose door uw eigen dierenarts wordt doorgestuurd, kan rechtstreeks een afspraak worden vastgelegd met de specialist. In dat geval vragen wij u wel om eerdere onderzoeken zoals radiografieën die bij uw dierenarts werden uitgevoerd, mee te nemen.

In geval van complexere gevallen (zoals een discus hernia), zullen wij genoodzaakt zijn u door te sturen naar een meer gespecialiseerde kliniek voor een CT-scan of een MRI.

Orthopedie
Medische beeldvorming

Medische beeldvorming


De dierenarts kan u tijdens een consultatie verschillende bijkomende onderzoeken aanraden om een diagnose te kunnen geven of om de detectie of de opvolging van bepaalde aandoeningen te doen.

 •  Digitale radiografie 
  Het dierenartsencentrum beschikt over een radiografietoestel met digitale ontwikkeling van de foto’s.

  De beelden zijn zo onmiddellijk beschikbaar, zodat de dierenarts in vele gevallen meteen een diagnose kan stellen en deze met u kan bespreken tijdens dezelfde consultatie.
   

 •  Echografie  
  Dit onderzoek kan uitgevoerd worden ter hoogte van de buik, het hart of de longen.

  Echografie van het abdomen zorgt ervoor dat verschillende organen gevisualiseerd kunnen worden (de lever, de galblaas, de milt, de maag, de nieren, de pancreas, de blaas, de bijnieren, de lymfeknopen en de darmen) en is soms onmisbaar om een goede diagnose te kunnen stellen.

  Echografisch onderzoek van de longen is minder vaak nodig, maar kan zeer nuttig zijn om bepaalde aandoeningen uit te sluiten (longoedeem, een klaplong of pneumothorax, aanwezigheid van vocht rond de longen).

  Echografie van het hart, uitgevoerd door onze dierenartsen Lavia Calogera en Colman Anais, kan in eerste instantie helpen uitmaken of de symptomen van uw dier veroorzaakt worden door een hartprobleem. In sommige gevallen kan een meer gespecialiseerd onderzoek bij een cardioloog nodig zijn.

   

Radiografisch en echografisch onderzoek vereisen geen sedatie, uitgezonderd wanneer uw dier zich niet gemakkelijk laat manipuleren of indien het te pijnlijk is.

Laboratorium onderzoek

Laboratorium onderzoek
 

Ons dierenartsencentrum is volledig uitgerust met een in huis IDEXX laboratorium (Idexx Sedivue, Lasercyte en Catalyst) voor hematologie, biochemie en urine-onderzoek. Dit betekent dat we bloed of urine dat tijdens de consultatie werd afgenomen, meteen kunnen onderzoeken en binnen het halfuur een betrouwbaar resultaat kunnen verkrijgen.

Een bloedonderzoek is essentieel om een heleboel aandoeningen te diagnosticeren of op te volgen, zoals hyperthyroïdie, nierinsufficiëntie en bloedarmoede. Het kan ook nuttig zijn in het kader van een screeningonderzoek (senior hond of kat, pre-anesthetisch onderzoek).

Een urine-onderzoek biedt de mogelijkheid om de nierfunctie te evalueren en andere abnormaliteiten zoals aanwezigheid van bacteriën of kristallen in de urine op te sporen.

De dierenarts zal in ons labo ook andere testen kunnen uitvoeren: een bloeduitstrijkje, een sneltest voor parvovirose, pancreatitis of kattenaids, een urinetest, alsook het bekijken van staaltjes onder de microscoop. Op die manier kunnen wij tijdens de consultatie al een heleboel vragen beantwoorden.

 

Voor sommige meer specifieke onderzoeken, is een samenwerking met een extern laboratorium noodzakelijk. De resultaten worden automatisch aan ons doorgegeven, zodat wij snel contact met u kunnen opnemen om u deze mee te delen.

Onze praktijk werkt samen met de laboratoria AML en Zoolyx voor bacteriële cultuur en antibiogrammen, voor specifieke bloedonderzoeken en voor histopathologie (puncties en bioptnames). De stalen worden dagelijks opgehaald om een zo snel mogelijk resultaat te garanderen.

Dermatologie

Dermatologie
 

Alle dierenartsen van het VET4YOU team kunnen u verderhelpen bij een eerste consultatie betreffende een huidprobleem. Dierenarts Anaïs Colman heeft specifieke opleidingen gevolgd in de dermatologie (ESAVS) en zal de opwerking van uw dier op zich nemen indien er verdere onderzoeken nodig zijn of indien het een meer complex geval betreft. Dit gebeurt steeds in samenwerking met de dierenarts van de praktijk die uw dier eerst gezien heeft.

Cardiologie

Cardiologie


Echocardiografie wordt uitgevoerd door dierenartsen Anaïs Colman en Carla Lavia. Dit onderzoek biedt ons de mogelijkheid om uit te maken of de symptomen van uw dier veroorzaakt worden door een hartziekte. In sommige gevallen zullen wij u doorsturen naar een specialist cardioloog voor verder onderzoek.

Tandheelkunde

Tandheelkunde


Net als bij ons, is een zekere tand- en mondhygiëne essentieel bij onze huisdieren. Onze dierenartsen voeren eenvoudige tandbehandelingen zoals een ontkalking uit, maar soms kunnen ook ook complexere ingrepen zoals het trekken van tanden nodig zijn.

Dierenarts Charlotte Pierroux volgt op dit moment (2020) een bijkomende opleiding in de tandheelkunde, zodat wij u weldra gespecialiseerde zorgen van nog betere kwaliteit kunnen bieden.

Bijzondere dieren

Bijzondere dieren
 

Dierenarts Charlotte Pierroux neemt binnen ons centrum de consultaties van konijnen en kleine knaagdieren voor haar rekening. Voor verder onderzoek kan het soms nodig zijn dat wij u doorverwijzen naar een specialist.

Hospitalisatie

Hospitalisatie
 

Het dierenartsencentrum beschikt over een hospitalisatieruimte die onderverdeeld is in twee gescheiden zones: één voor honden en één voor katten. Dieren met besmettelijke aandoeningen worden afzonderlijk gehospitaliseerd. Elk dier beschikt over een eigen ruimte en kan niet in contact komen met andere patiënten.

De hospitalisatie van uw dier kan u worden voorgesteld in verschillende situaties, bijvoorbeeld bij uitdrogingsverschijnselen, braken, diarree, acute of chronische aandoeningen (nierinsufficiëntie, hartfalen,...) en voor de periode net voor en net na een operatieve ingreep.

Diversen

​Diversen

In ons dierenartsencentrum kan u een brede waaier terugvinden aan voedingssupplementen, medicatie, onderhoudsvoer alsook voer voor dieren met een specifieke aandoening. Ook onderhoudsproducten en preventieve geneesmiddelen voor het welzijn van uw dier (oorreinigingsmiddelen, shampoos, ontwormingsmiddelen, ontvlooiingsmiddelen, ...) kan u bij ons aankopen.

Geneesmiddelen en producten die tot het medische gamma behoren, zullen wij enkel afleveren na advies van een dierenarts van ons centrum.

bottom of page